dijous, 13 de febrer del 2014

Excursió per la Serra de l'Estela


Bon dia companys,

Per aquest diumenge el Grup Excursionista Capgirell Vilajuïga ha organitzat l’Excursió per la Serra de l’Estela de Vilajuïga.

Ja us podeu inscriure emplenant el formulari d’inscripció que trobareu més a baix.

Es un recorregut sense dificultat pensat per fer amb tot la família, petits i grans. Tota la ruta transcorre pel Parc Natural del Cap de Creus.

Parc Natural del Cap de Creus.- Entre la terra i el mar, el Cap de Creus és un espai de gran bellesa, dotat d’una configuració geològica singular, amb estructures i afloraments que formen un conjunt únic al món. L’efecte de la tramuntana ha fet que apareguin formes d’erosió capricioses i ha transformat el paisatge d’una manera molt especial.

Castell de Miralles.- Resten vestigis d’època altmedieval, i de la seva església de Sant Pere es tenen notícies des del 974, any en què van ser donats a Sant Pere de Rodes pel comte Gausfred d’Empúries-Rosselló. Cal suposar que tant l’un com l’altra s’alçaven al cim de Roca Miralles (279 m), al NE del terme de Vilajuïga. Dalt el planell de Roca Miralles només hi ha una gran quantitat de pedres soltes, algunes amb argamassa encastada, molts fragments de ceràmica grisa altmedieval, més abundant que la terra sigil·lada romana, que també n'hi ha, i trossos de paviment d’opus testaceum.

Temps i quilometres:
El recorregut es circular i amb una distància de 12 km i un desnivell de 300m estimem que amb poc més de 3 hores es fa tota la volta.

La sortida serà del Centre Cívic Punt de Trobada de Vilajuïga a les 9h del matí, cal portar calçar adequat per la muntanya i aigua per hidratar-nos durant el recorregut.

El període per poder fer la inscripció és fins al 14 de febrer.

Descarrega el formulari d'inscripció aquí

Més informació aquí


Més informació i reserves:
Facebook i twitter del Grup Excursionista Capgirell Vilajuïga
Mail: grupexcursionistacapgirell@outlook.es





 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada